Note privind reglarea uneltelor forestiere

Arbori pentru topoare și securi: Instrucțiuni pas cu pas

Reglarea atentă a topoarelor și a securilor este esențială pentru funcționarea optimă și siguranța uneltelor forestiere. Lucrul cu un topor sau un topor cu topor prost reglat este neplăcut și nesigur. Capul toporului se va slăbi în timp, iar mânerul se va rupe mai ușor. De asemenea, o muncă precisă nu este posibilă cu un cap de topor strâmb.

În acest articol, vă vom oferi instrucțiuni detaliate despre cum să vă manevrați corect topoarele, topoarele și alte unelte.

De ce este atât de importantă mortezarea cu toporul și cu toporul?

O unealtă montată corect asigură nu numai o funcționare eficientă, ci și o mai mare siguranță. Dacă mânerul nu este bine fixat în cap, capul toporului poate aluneca cu ușurință sau chiar poate cădea complet, ceea ce poate duce la rănire. O unealtă bine reglată reduce, de asemenea, riscul de accidente și vă asigură că vă puteți finaliza munca cu mai puțin efort.

Materialele necesare

Veți avea nevoie de următoarele materiale pentru a vă mânui corect toporul sau securea:

Cap de topor sau secure: Asigurați-vă că capul nu este crăpat sau deteriorat. Nu se recomandă tăierea capetelor deteriorate. Este mai bine să cumpărați imediat o unealtă forestieră nouă.

Mâner din lemn: Mânerul trebuie să fie din lemn robust, de înaltă calitate, cum ar fi frasin sau carpen. Este esențial ca mânerul să se potrivească cu ochiul capului toporului.

Mânere realizate din lemn de frasin sunt ferme și elastice. Impacturile sunt amortizate de lemn pentru a proteja articulațiile. Rar se produce ruperea completă a mânerului de frasin, dar acest lucru se întâmplă atunci când lemnul se usucă. Există atunci un risc de rănire din cauza capului de topor necontrolat. Mânerele de frasin sunt fabricate din frasin domestic și sunt mai ieftine decât mânerele de nuc.

Hickory este un copac nord-american din genul nucului. Lemnul este perfect pentru mânerele grele. Este puternic, flexibil și elastic și absoarbe bine impacturile dure. Datorită fibrelor sale lemnoase lungi, acesta poate rezista la o sarcină semnificativ mai mare decât lemnul de frasin, deja stabil. Mânerele de nuc aproape niciodată nu se rup complet și, prin urmare, oferă un avantaj de siguranță față de mânerele de frasin.

Piesă de lemn: Acestea permit mânerului de lemn să se muște în ochiul toporului sau a toporului și asigură așezarea fermă a capului pe mâner.

Manșon de impact: Manșonul de înțepare fixează permanent pene de lemn în mânerul uneltei forestiere.

Ciocan / ciocan: Pentru a bate cu ciocanul mânerul de lemn în capul uneltei forestiere și pentru a fixa cuiele și manșoanele de inserție.

Cuțit tăietor: Pentru a rupe ușor marginile capătului superior al mânerului și pentru a facilita amplasarea capului.

Fieră sau șmirghel: ca alternativă la cuțitul de tăiat pentru a sparge ușor marginile capătului superior al mânerului și pentru a facilita montarea capului și pentru șlefuirea fină finală a toporului cu un singur tăiș.

Instrucțiuni pas cu pas privind mânuirea topoarelor și a securilor

Pregătirea mânerului și a capului toporului

În primul rând, trebuie să vă asigurați că mânerul de lemn se potrivește cu ochiul capului de topor. Pentru a facilita introducerea mânerului în capul toporului, poate fi util să rupeți sau să rotunjiți ușor marginile capătului superior al mânerului, folosind șmirghel, o pilă sau un cuțit de tăiat. Capul toporului trebuie, de asemenea, să fie bine pregătit. Curățați cu atenție capul toporului și îndepărtați orice reziduuri și rugină de pe ochiul capului.

Introducerea mânerului în capul toporului

Așezați mânerul toporului pe o suprafață la o înălțime de lucru confortabilă. Așezați ochiul capului de topor pe mâner și apăsați-l pe mâner în orientarea corectă. Apoi întoarceți toporul, așezați capul toporului pe o grindă de lemn sau pe o placă de lemn suficient de rezistentă și ciocăniți mânerul bucată cu bucată la un unghi de 90 de grade cu un ciocan până când acesta este la același nivel cu ochiul capului.

Fixare cu pene de lemn

Acum introduceți cusa de lemn în arcurile mânerului de lemn pentru a permite mânerului să se umfle și fixați-l bine în poziție. Se pot folosi două pene pentru topoarele mai mari. În acest scop ar trebui utilizat și un ciocan.

Introduceți pene de lemn cât mai mult posibil, astfel încât acestea să fie la același nivel cu capul mânerului. Dacă este necesar, șlefuiți orice material proeminent.

Introduceți manșonul de impact

În cele din urmă, utilizați un ciocan normal pentru a introduce complet și central manșonul de introducere în pene de lemn. Mânerul și capul toporului formează acum o conexiune stabilă și sigură.

Mânere de schimb pentru topoare, securi și sape de la Krumpholz cu pene de lemn și manșoane de impact

Q & A

Puneți o întrebare
Întrebarea dumneavoastră
* Question is required
Nume și prenume
* Name is required
* Please tick the checkbox to proceed
Nu există încă întrebări

Vânzător TOP

13,95 35,95  incl. TVA
Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
18,95 29,95  incl. TVA
Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.

Evaluări

8,95 15,95  incl. TVA
Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.

Evaluări

10,95 44,95  incl. TVA
Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.