Cerere Sauzahn
Dintele scroafei
este utilizat pentru afânarea solului și pentru combaterea buruienilor. Pe mânerul său este montat un dinte în formă de seceră, care amintește vag de dintele canin al unui mistreț. Vârful trebuie să fie forjat într-o lamă mică.
Stratificarea naturală
a solului poate fi împărțită în trei zone. Solul arabil, subsolul și roca mamă.

Sursa: Oficiul de Stat pentru Mediu din Bavaria; desene de animale realizate de Dr. Gerhard Laukötter;
https://www.lfu.bayern.de/boden/erdausstellung/bodenaufbau/pic/fzmd_bodenaufbau_gr.jpg
Solul arabil este potrivit pentru plante
cel mai important strat pentru creșterea plantelor. Acesta este locul în care humusul se amestecă și se combină cu componentele minerale. Humusul este format din materiale descompuse din floră și faună. Solul vegetal este descompus și transformat de ciuperci și bacterii și amestecat cu componentele minerale de către râme. Un sol vegetal sănătos, cu un conținut ridicat de humus, este esențial pentru creșterea vitală a plantelor.
Subsolul conține în principal
materiale minerale. Sub-solul este caracterizat de roci erodate, nisip și materiale aduse de solul superior. Nu există aproape deloc humus.
Roca sursă constă din
aproape exclusiv din straturi de roci nealterate. Acest subsol constituie rezerva pentru dezvoltarea solului.
De ce să lucrezi podeaua cu un dinte de scroafă?
Prin săparea solului sănătos cu o lopată sau o furcă, viața organică este transportată în subsolul mai bogat în oxigen. Multe dintre aceste organisme nu pot exista acolo și mor. Solul își pierde vitalitatea și nutrienții.
Atunci când smulgeți solul cu dintele de semănat, stratul superior de sol nu este transportat în straturile mai adânci ale solului. Viermii de pământ, ciupercile și bacteriile sunt reținute și cresc continuu conținutul de humus. Acest proces poate fi susținut și îmbunătățit printr-o fertilizare organică adecvată.
Săparea solului cu dintele de semănat
este mult mai ușoară, mai puțin obositoare și mai rapidă decât săpatul cu o lopată sau o furcă. În primul rând, solul trebuie curățat de buruieni, de exemplu prin greblarea cu un cultivator sau cu o greblă.
După îndepărtarea buruienilor, trebuie să trageți dinții de însămânțare prin pat, în trasee încrucișate. Distanța dintre rânduri trebuie să fie între 15 și 25 de centimetri.
Când se cultivă patul cu dintele scroafei?
Patul trebuie cultivat înainte sau după iarnă. Cultivarea înainte de iarnă este ideală. Înghețul face ca solul rupt să se fărâmițeze în mod optim. Cu toate acestea, lucrarea solului primăvara, înainte de prima însămânțare/plantare, este de asemenea bună. Propria dvs. motivație este adesea mai mare primăvara.
Care dinte de scroafă pentru care pat?
Pentru paturi ridicate, utilizați dinții noștri de scroafă mici nr. 1424, nr. 1307 sau nr. 1309 de la Krumpholz.
Dintele nostru de semănat mare forjat cu ciocan nr. 1061 sau dintele de semănat nr. 1306 este ideal pentru paturi nivelate.